ПЕРЕЛІК КОНКУРСНИХ ПРЕДМЕТІВ
(СЕРТИФІКАТІВ ЗНО/НМТ ) ДЛЯ ВСТУПУ ДО
ЧЕРНІВЕЦЬКОГО ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ІНСТИТУТУ
ДЕРЖАВНОГО ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
У 2024 РОЦІ
на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, освітнього ступеня молодшого бакалавра та освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра:
на відповідні спеціальності (освітні програми)
Назва спеціальності (спеціалізації) |
Характеристика спеціальності |
«МІЖНАРОДНА ЛОГІСТИКА ТА УПРАВЛІННЯ ЛАНЦЮГАМИ ПОСТАЧАННЯ» |
Здійснює підготовку фахівців, які можуть займати різноманітні посади у відділах та групах, що займаються логістичними операціями та управлінням ланцюгами постачання в міжнародних та українських компаніях, проєктах, громадських ініціативах. Випускники також можуть займатися консалтингом з логістики та управління ланцюгами постачання для компаній різного масштабу. Розвиток торговельної галузі, напрямки співпраці вітчизняних та іноземних підприємств відіграють значний вплив в сучасних євроінтеграційних та глобалізаційних процесах, від яких напряму залежить відновлення та становлення економіки України, її повоєнній відбудові, саме тому дана освітня програма є дуже перспективною та необхідною для нашого спільного успішного майбутнього! |
«ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ» |
Здійснює підготовку фахівців з обліку, аудиту, аналізу, оподаткування високого професійного рівня для провідних підрозділів в будь-яких сферах бізнесу, державних установах, аудиторських фірмах, органах державної влади та місцевого самоврядування, в т.ч. податкових органах, інших фінансових структурах та закладах вищої освіти. Посади, які обіймають випускники спеціальності: головний бухгалтер, фінансовий менеджер-аналітик, аудитор, ревізор, бухгалтер, контролер, економіст, податковий інспектор, експерт, консультант, обліковий фахівець страхових компаній, керівник підприємств малого бізнесу, спеціаліст з обліку в державній податковій адміністрації, економічний радник, керівник аудиторської фірми, судово-бухгалтерський експерт, консультант з економічних питань і фінансово-економічної безпеки, фінансовий директор корпорації, фінансовий менеджер-аналітик в інноваційних проектах, експерт-аналітик з діагностики та попередження економічних криз, топ-менеджер з фінансової аналітики на базі сучасних цифрових технологій, податковий топ-менеджер (аудитор), аудитор з ринкової оцінки вартості бізнесу. |
«ФІНАНСИ, БАНКІВСЬКА СПРАВА, СТРАХУВАННЯ ТА ФОНДОВИЙ РИНОК» |
Готує фахівців для майбутньої роботи у системі Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби України, Фіскальної служби України, фінансових відділів органів державного управління та місцевого самоврядування, у планово-економічній, організаційно-управлінській та науково-дослідній сферах, в аудиторських службах, у середніх та вищих навчальних закладах. При цьому фахівці з цієї спеціальності можуть працювати на посадах керівників та спеціалістів різного рівня, експертів у спеціалізованих факторингових, лізингових, інвестиційних компаніях, ріелтерських, брокерсько – дилерських фірмах, банківських та інших державних установах, що регулюють функціонування фінансового ринку. |
«МЕНЕДЖМЕНТ УПРАВЛІННЯ БІЗНЕСОМ» |
Готує фахівців для працевлаштування на підприємствах різних форм власності, в органах державної влади та місцевого самоврядування, громадських організаціях; на керівні посади в оптовій торгівлі та посередництві у торгівлі, в роздрібній торгівлі побутовими та непродовольчими товарами та їх ремонті, продовольчими товарами, в готелях та інших місцях розміщення, з організації харчування, у сфері операцій з нерухомістю для третіх осіб, оренди машин та устаткування, надання інформації, сфері досліджень та розробок з підбору, забезпечення та використання персоналу, у соціальній сфері, у житлово-комунальному господарстві, систем якості, із соціальної та корпоративної відповідальності, в інших видах економічної діяльності, не віднесені до інших угруповань. |
«ГОТЕЛЬНИЙ І РЕСТОРАННИЙ МЕНЕДЖМЕНТ» |
Готує фахівців для роботи на керівних посадах малих підприємств без апарату управління; завідувачів (головного адміністратора) залу (ресторану), служби прийому і обслуговування готелю; агентів із зайнятості та трудових контрактів; секретарів адміністративних органів; помічники керівників виробничих та інших основних підрозділів; помічників керівників малих підприємств без апарату управління; службовців з інформування (довідок), адміністраторів (ресторану, готелю); доглядачів будинків та працівників закладів ресторанного господарства. |
«МАРКЕТИНГ» |
Готує фахівців, що можуть працювати на посадах керівників та спеціалістів маркетингових служб різного рівня, директора з маркетингу; керівника відділу збуту, керівника з логістики, керівника рекламної агенції, керівника дослідницького підприємства, директора з матеріально-технічного постачання, професіонала із зв'язків з громадськістю, професіонала-аналітика з дослідження товарного ринку, бренд-менеджера, рекламіста, економіста з ціноутворення, консультанта з маркетингу. |
«ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» |
Здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців з організації діяльності закладів ресторанного бізнесу, які компетентні в управлінні технологічними процесами, забезпеченні контролю якості і безпечності виробництва ресторанної продукції, які стануть експертами в галузі ресторанного бізнесу, здатні розробити нормативну документацію, спроектувати сучасний заклад ресторанного господарства і запустити його в роботу, а також фахівцями з розробки (коректуванні) концепції ресторану, організації роботи ресторану, безперебійної взаємодії всіх його підрозділів та контролю фінансів (аналіз прибутку, аналіз витрат). |
«РЕСТОРАННІ ТЕХНОЛОГІЇ |
Здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців ресторанного бізнесу, які володіють комплексом базових та міждисциплінарних знань і практичних навичок щодо управління технологічними, виробничими і сервісними процесами в закладах ресторанного господарства, має мистецький стиль мислення та бізнес-орієнтований на запити і потреби сучасного ринку споживачів ресторанних послуг; креативник, який знає як створити і презентувати новий ресторанний продукт, що матиме довготривалі вибухові враження цільової аудиторії споживачів; вміє застосовувати сучасні digital-технології крафтових виробництв, фуд-арту, фуд-стайлінгу та фуд-сервісу. |
«ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА» |
Здійснює підготовку конкурентоспроможних фахівців, обізнаних в управлінських процесах роботи закладів готельно-ресторанного господарства; компетентних керівників в управлінні технологічними процесами, забезпеченні контролю якості і безпечності виробництва ресторанної продукції та готельних послуг; експертів в галузі ресторанних технологій та готельного бізнесу, які здатні розробити унікальний ресторанний продукт, спроєктувати сучасний заклад готельно-ресторанного господарства. |
Абітурієнти подають такі документи:
1. копії документів, що посвідчують особу (паспорт, ідентифікаційний код, витяг/довідка про місце проживання);
2. оригінал і копії документів державного зразка про освіту (на основі яких здійснюється вступ);
3. сертифікати ЗНО/НМТ (оригінал і копія);
4. копії військово-облікових документів (для військовозобов’язаних);
5. копія свідоцтва про шлюб (для осіб, які мають розбіжності у прізвищах в документах);
6. Документи, що дають право на пільги (за наявності);
7. шість кольорових фотокарток розміром 3 х 4;
8. паперова папка-швидкозшивач;
9. конверти 2 шт.
Адреса приймальної комісії:
58002,
м. Чернівці,
Центральна площа, 7,
тел. (0372) 52-83-50
моб.тел. +38(095) 177 50 02
Електронна пошта: prujmalna2020@gmail.com
Сайт ЧТЕІ ДТЕУ: www.chtei-knteu.cv.ua