ПЕРЕЛІК КОНКУРСНИХ ПРЕДМЕТІВ (СЕРТИФІКАТІВ ЗНО/НМТ ) ДЛЯ ВСТУПУ ДО ЧЕРНІВЕЦЬКОГО ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ІНСТИТУТУ ДЕРЖАВНОГО ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ У 2024 РОЦІ


на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, освітнього ступеня молодшого бакалавра та освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра:

на відповідні спеціальності (освітні програми)




Назва спеціальності (спеціалізації)

Характеристика спеціальності

«МІЖНАРОДНА ЛОГІСТИКА ТА УПРАВЛІННЯ ЛАНЦЮГАМИ ПОСТАЧАННЯ»

Здійснює підготовку фахівців, які можуть займати різноманітні посади у відділах та групах, що займаються логістичними операціями та управлінням ланцюгами постачання в міжнародних та українських компаніях, проєктах, громадських ініціативах. Випускники також можуть займатися консалтингом з логістики та управління ланцюгами постачання для компаній різного масштабу. Розвиток торговельної галузі, напрямки співпраці вітчизняних та іноземних підприємств відіграють значний вплив в сучасних євроінтеграційних та глобалізаційних процесах, від яких напряму залежить відновлення та становлення економіки України, її повоєнній відбудові, саме тому дана освітня програма є дуже перспективною та необхідною для нашого спільного успішного майбутнього!

«ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ»

Здійснює підготовку фахівців з обліку, аудиту, аналізу, оподаткування високого професійного рівня для провідних підрозділів в будь-яких сферах бізнесу, державних установах, аудиторських фірмах, органах державної влади та місцевого самоврядування, в т.ч. податкових органах, інших фінансових структурах та закладах вищої освіти. Посади, які обіймають випускники спеціальності: головний бухгалтер, фінансовий менеджер-аналітик, аудитор, ревізор, бухгалтер, контролер, економіст, податковий інспектор, експерт, консультант, обліковий фахівець страхових компаній, керівник підприємств малого бізнесу, спеціаліст з обліку в державній податковій адміністрації, економічний радник, керівник аудиторської фірми, судово-бухгалтерський експерт, консультант з економічних питань і фінансово-економічної безпеки, фінансовий директор корпорації, фінансовий менеджер-аналітик в інноваційних проектах, експерт-аналітик з діагностики та попередження економічних криз, топ-менеджер з фінансової аналітики на базі сучасних цифрових технологій, податковий топ-менеджер (аудитор), аудитор з ринкової оцінки вартості бізнесу.

«ФІНАНСИ, БАНКІВСЬКА СПРАВА, СТРАХУВАННЯ ТА ФОНДОВИЙ РИНОК»

Готує фахівців для майбутньої роботи у системі Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби України, Фіскальної служби України, фінансових відділів органів державного управління та місцевого самоврядування, у планово-економічній, організаційно-управлінській та науково-дослідній сферах, в аудиторських службах, у середніх та вищих навчальних закладах. При цьому фахівці з цієї спеціальності можуть працювати на посадах керівників та спеціалістів різного рівня, експертів у спеціалізованих факторингових, лізингових, інвестиційних компаніях, ріелтерських, брокерсько – дилерських фірмах, банківських та інших державних установах, що регулюють функціонування фінансового ринку.

«МЕНЕДЖМЕНТ УПРАВЛІННЯ БІЗНЕСОМ»

Готує фахівців для працевлаштування на підприємствах різних форм власності, в органах державної влади та місцевого самоврядування, громадських організаціях; на керівні посади в оптовій торгівлі та посередництві у торгівлі, в роздрібній торгівлі побутовими та непродовольчими товарами та їх ремонті, продовольчими товарами, в готелях та інших місцях розміщення, з організації харчування, у сфері операцій з нерухомістю для третіх осіб, оренди машин та устаткування, надання інформації, сфері досліджень та розробок з підбору, забезпечення та використання персоналу, у соціальній сфері, у житлово-комунальному господарстві, систем якості, із соціальної та корпоративної відповідальності, в інших видах економічної діяльності, не віднесені до інших угруповань.

«ГОТЕЛЬНИЙ І РЕСТОРАННИЙ МЕНЕДЖМЕНТ»

Готує фахівців для роботи на керівних посадах малих підприємств без апарату управління; завідувачів (головного адміністратора) залу (ресторану), служби прийому і обслуговування готелю; агентів із зайнятості та трудових контрактів; секретарів адміністративних органів; помічники керівників виробничих та інших основних підрозділів; помічників керівників малих підприємств без апарату управління; службовців з інформування (довідок), адміністраторів (ресторану, готелю); доглядачів будинків та працівників закладів ресторанного господарства.

«МАРКЕТИНГ»

Готує фахівців, що можуть працювати на посадах керівників та спеціалістів маркетингових служб різного рівня, директора з маркетингу; керівника відділу збуту, керівника з логістики, керівника рекламної агенції, керівника дослідницького підприємства, директора з матеріально-технічного постачання, професіонала із зв'язків з громадськістю, професіонала-аналітика з дослідження товарного ринку, бренд-менеджера, рекламіста, економіста з ціноутворення, консультанта з маркетингу.

«ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ»

Здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців з організації діяльності закладів ресторанного бізнесу, які компетентні в управлінні технологічними процесами, забезпеченні контролю якості і безпечності виробництва ресторанної продукції, які стануть експертами в галузі ресторанного бізнесу, здатні розробити нормативну документацію, спроектувати сучасний заклад ресторанного господарства і запустити його в роботу, а також фахівцями з розробки (коректуванні) концепції ресторану, організації роботи ресторану, безперебійної взаємодії всіх його підрозділів та контролю фінансів (аналіз прибутку, аналіз витрат).

«РЕСТОРАННІ ТЕХНОЛОГІЇ
ТА ФУД-ДИЗАЙН»

Здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців ресторанного бізнесу, які володіють комплексом базових та міждисциплінарних знань і практичних навичок щодо управління технологічними, виробничими і сервісними процесами в закладах ресторанного господарства, має мистецький стиль мислення та бізнес-орієнтований на запити і потреби сучасного ринку споживачів ресторанних послуг; креативник, який знає як створити і презентувати новий ресторанний продукт, що матиме довготривалі вибухові враження цільової аудиторії споживачів; вміє застосовувати сучасні digital-технології крафтових виробництв, фуд-арту, фуд-стайлінгу та фуд-сервісу.

«ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»

Здійснює підготовку конкурентоспроможних фахівців, обізнаних в управлінських процесах роботи закладів готельно-ресторанного господарства; компетентних керівників в управлінні технологічними процесами, забезпеченні контролю якості і безпечності виробництва ресторанної продукції та готельних послуг; експертів в галузі ресторанних технологій та готельного бізнесу, які здатні розробити унікальний ресторанний продукт, спроєктувати сучасний заклад готельно-ресторанного господарства.



Абітурієнти подають такі документи:

1. копії документів, що посвідчують особу (паспорт, ідентифікаційний код, витяг/довідка про місце проживання);

2. оригінал і копії документів державного зразка про освіту (на основі яких здійснюється вступ);

3. сертифікати ЗНО/НМТ (оригінал і копія);

4. копії військово-облікових документів (для військовозобов’язаних);

5. копія свідоцтва про шлюб (для осіб, які мають розбіжності у прізвищах в документах);

6. Документи, що дають право на пільги (за наявності);

7. шість кольорових фотокарток розміром 3 х 4;

8. паперова папка-швидкозшивач;

9. конверти 2 шт.



Адреса приймальної комісії:

58002,
м. Чернівці,
Центральна площа, 7,
тел. (0372) 52-83-50
моб.тел. +38(095) 177 50 02

Електронна пошта: prujmalna2020@gmail.com

Сайт ЧТЕІ ДТЕУ: www.chtei-knteu.cv.ua